divendres, 13 d’octubre del 2017

NOU ESPAI DE 0 A 3 ANYS

El Consorci de Museus obri un espai permanent per a xiquets i xiquetes de zero a tres anys



  • Espai de Telles té per objectiu integrar les xiquetes i els xiquets en l'entorn del museu des dels primers anys de vida
  • Cultura de la Generalitat té previst obrir un segon Espai de Telles el 2018 al museu de Belles Arts de Castelló
(07/10/2017) El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a l'obertura de l'Espai de Telles a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, el primer espai permanent per a bebés en un museu castellonenc. El responsable de Cultura de la Generalitat ha estat acompanyat pel director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el coordinador territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Castelló, Alfonso Ribes; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz, i representants de Ninos Escoles Infantils i d'Arquilecturas.

L'Espai de Telles és un projecte del Consorci de Museus que té per objectiu integrar les xiquetes i els xiquets en l'entorn del museu des dels primers anys de vida mitjançant un espai de descobriment d'ús exclusiu per a ells.
El conseller Marzà ha assenyalat que "els espais de Telles valencians són únics en l'Estat i estan funcionant molt bé. Prova d'això és que el de València, en menys d'un any ha rebut ja quasi deu mil visitants, i el d'Alacant, en dos mesos, mig miler. A part de l'espai que s'obri hui a Castelló, tenim previst obrir-ne un altre durant l'any 2018 al museu de Belles Arts de la ciutat".

Amb l'obertura de l'Espai de Telles a l'Espai d'Art Contemporani de Castelló, ja es compta amb tres espais per a bebés en tot el territori valencià. El primer es va inaugurar ara fa quasi any al Centre del Carme de València, i aquest estiu se'n va crear un al museu de Belles Arts d'Alacant. Cal recordar que són espais d'integració d'infants pioners i únics en tot el territori espanyol.
El director del Consorci de Museus ha dit que "l'objectiu de l'espai és integrar un sector de la població que no acostuma a trobar un espai propi als museus i centres d'art, de manera que poden ser partícips de l'entorn cultural com a autèntics emissors".

En el projecte d'Espai de Telles, el Consorci de Museus ha comptat amb la col·laboració i l'assessorament de Ninos Escoles Infantils i de l'empresa valenciana Arquilecturas.
El projecte de l'Espai de Telles s'emmarca dins del programa Comencem de 0, del Consorci de Museus. Mitjançant un acord de col·laboració amb la cooperativa Ninos Escoles Infantils s'ha creat un grup de treball format per professionals de l'educació, l'arquitectura, l'art i la mediació per a la creació i posada en marxa d'aquest espai que es troba ja a Castelló, València i Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada