dijous, 30 d’abril del 2015

EXCURSIÓ AL BIOPARC

HOLAAAA   PAPÀS  I  MAMÀS !!!!!!

ACÍ  US  PENGEM  LES  POQUETES  FOTOS  QUE  TENIM  D'AHIR, PERÒ  MÉS  VAL  POC  QUE  RES.





SI  ALGUN  PAPÀ  O ALGUNA  MAMÀ  VOL  COMPARTIR  LES  SEUES  FOTOS  AMB  LA RESTA  DE  PARES/MARES ,  PODEU  COPIAR-LES  EN UN  PEN  I  PORTAR-LES  ACÍ  A  L'ESCOLA.
DES  D'ACÍ  SERÀ  MÉS  FÀCIL  ACCEDIR  A D'ELLES  A  TRAVÉS  DEL  BLOGG.


ABANS  D'ACOMIADAR-NOS  VOLEM  FELICITAR  A TOTES  LES  MAMÀS:

FELICITATS  EN EL DIA DE LA MARE   !!!!!!

VOS   ESTIMEM   TAAAAAAAANT  !!!!

MUUUUUUUAAAAAAAAKKKKKKSSSSSSS!!!


AÇÒ  ÉS UN  "ANTICIPO" , JA VEUREU  COM  ENS  HEM   RECORDAT   DE  VOSALTRES.

dimarts, 21 d’abril del 2015

INFORMACIÓ D'INTERÉS

TOTES  LES  PRIMAVERES  ENS  ATAQUEN  UNS  ÉSSERS  MOOOOOOOOLT  INOPORTUNS:  ELS  POLLS !!!

LLEGIU  ATENTAMENT  LES  RECOMANACIONS  I  ACTUEU  COM  CAL

                 Els polls: informació per pares i mestres

Què són?

El poll del cap és un insecte d’uns 2 mm de llarg, de color gris que viu entre els cabells, on troba un ambient càlid i humit. És un paràsit que s’alimenta de sang. Viu entre 16 i 30 dies. La seva reproducción és molt ràpida. La femella posa entre 100 i 300 ous (llémenes),que tarden entre 7 i 10 dies en incubar la larva fins que neix el poll. Les llémenes s’adhereixen fortament a la base del cabell i són blanques. Aquests polls no transmeten malalties i no són en si mateixos cap risc per la salut pública.

Com saber si se’n tenen?

El símptoma principal és una picor persistent al cap produïda per la irritació que fa la saliva del insecte a la petita ferida de la picada. Gratar-se el cap pot produir lesions a la pell i infeccions bacterianes. Les zones on és més fácil detectar els polls i les llémenes són el clatell i darrera les orelles. Els polls adults són difícils de veure perquè fugen de la llum.

Com es transmeten?

Els polls es desplacen ràpidament. No salten ni volen. Passen d’un cap a l’altre per contacte dels cabells. Això és més freqüent en situacions on hi ha una estreta convivència com a les llars, les escoles i les guarderies. Al contrari del que molts pensen, el poll afecta igual als cabells sans i nets. També es poden encomanar si s’intercanvien pintes, gorres, pinces del cabell, tovalloles... El
contagi pot produir-se mentre hi hagi un poll viu en els cabells de la persona parasitada o en els seus accessoris. D’aquí la importància d’eliminar totes les llémenes.
Els polls es difonen fàcilment entre les persones, i en especial entre els nens. Afecten a persones de qualsevol edat i de totes les classes socials. El contagies produeix sobretot a l’entorn de la persona parasitada (família, companys d’escola, mestres…).




Què cal fer quan s’està afectat?

A les escoles convé que el tractament dels nens/es parasitats sigui simultani per evitar contagis entre els que encara no han començat el tractament i els ja tractats. Si hi ha familiars afectats l’han de fer també al mateix temps, per evitar a través d’ells tornin els polls a l’escola. Els nens no parasitats no s’han de tractar. Es recomana que un alumne afectat no assisteixi a l’escola fins que hagi fet el primer tractament

               Els polls a l’escola

L’escola és un lloc on la presència de polls al cap pot ser freqüent, ja que la convivència de molts nens n’afavoreix la difusió, malgrat que pares i mestres ens preocupem per evitar-ho. Us recordem que els polls del cap no transmeten malalties i no són cap risc per la salut, però convé eliminar-los.

Mesures preventives:

·  Raspallar els cabells cada dia, mantenint nets els raspalls.
·  Informar als nens/es que l’intercanvi d’objectes pot afavorir el contagi.
Per tant no s’han de compartir ni pintes, ni raspall de cabell, ni tovalloles, ni gorres.
·  Revisar els cabells dels nens/es i de les persones que hi conviuen dos o tres cops per setmana, sobretot si es graten el cap o es queixen de
picor.
·  Si observeu que el vostre fill/a té polls cal que aviseu al mestre/a, o al director/a de l’escola.
·  No s’han d’administrar insecticides “per prevenir” a persones no
Parasitades

Què cal fer amb un nen afectat de polls?

El tractament es basa en una aplicació d’un preparat insecticida específic (loció o xampú, esprai, crema). Cal seguir al peu de la lletra les instruccions dels prospectes i repetir l’aplicació l’endemà i al cap de 7 o 8 dies.

Un cop fet el tractament les llémenes (ous) poden seguir visibles, encara que siguin mortes. Per treure-les es pot esbandir el cabell amb una barreja d’aigua i vinagre, i després passar una pinta amb les pues molt fines (un llemener), o treure-les amb els dits. Cal revisar el cap una setmana després d’haver acabat el tractament per confirmar que no han nascut més polls.


AL  MATEIX  TEMPS,  APROFITEM  PER A  DIR-VOS  QUE  EL  PROPER   MES,  S'OBRI  EL  PLAÇ  DE  PREINSCRIPCIÓ  A  L'ESCOLA  PER  AL  PROPER  CURS  2015/16( ELS  QUE  ESTEU  ESTE ANY ACÍ,  NO     HEU DE FER LA  PREINSCRIPCIÓ,  PERÒ SÍ  LA  MATRÍCULA.



Adjuntem el calendari de sol·licitud de plaça i el de matriculació:

·Plaç de presentació de les sol·licituds
·Baremació de les sol·licituds
• 6 i 7 de maig


•fins 15 de maig
A l’Ajuntament de 17.00 h. A 19.00 h.



·Publicació de llistes provisionals d’admesos                                                           
•18 de maig

•A l’E.I. Pequelar



·Plaç de reclamacions
•21 i 22de maig
•A l’EI Pequelar de 10.30 a 11.30



·Publicació en el centre de les llistes definitives d’alumnes admesos
·Recollir documentació matrícula
•25 de maig



•28 de maig
•A l’E.I. Pequelar



•A l’Ajuntament
De 17:15 a 18:00



·Termini de formalització de matrícula
· cobrir vacants
·Reunió principi de curs

•9 i 10 de juny              


 • Fins 25 de juny

•setembre
              
•A l’Ajuntament de 17.00 h. A 19.00 h.

•A l’E.I.Pequelar de 9:00 a 12:00h
•A l’E.I.Pequelar